ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

របៀបផឹកទឹកស្លឹកល្ហុងដើម្បីបន្សុទ្ធជាតិពុលចេញពីថ្លើម បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងថ្លើម និងទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក

 ​ស្លឹក​ល្ហុង​គឺជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ល្អ​បំផុត​មួយ​សម្រាប់​ជំងឺគ្រុនឈាម ប៉ុន្តែ​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​បាន​រកឃើញថា ស្លឹក​ល្ហុង​ក៏​អាច​ព្យាបាល​មហារីក​បានដែរ​។ ស្លឹក​ល្ហុង​សម្បូរ​ដោយសារ​ធាតុ​ពិសេស​មួយ​ហៅថា Papain ក៏ដូចជា ពពួក​សមាសធាតុ Alkaloids និង Phenolic​។ សមាសធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ដល់​ការរំលាយ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​រាងកាយ និង ត្រូវគេ​ស្គាល់​ថា​ព្យាបាល​បញ្ហា​ជាច្រើន​ទាក់ទិន​ការរំលាយ​អាហារ​។ ស្លឹក​ល្ហុង​ផ្ទុក​នូវ​សមាសធាតុ Alkaloid ពិសេស​មួយ​ហៅថា Carpaine ដែលមាន​ប្រសិទ្ធភាព​ការពារ​រាងកាយ​ប្រឆាំង​ជាតិគីមី​។ នេះ​បើតាម​វេ​ប​សាយ Health And Natural Medicine​។ 
​    ​ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​ទឹក​ស្លឹក​ល្ហុង​៖
​    ​- ជួយ​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​ថ្លើម (​បន្សុទ្ធ​ជាតិពុល​ពី​ថ្លើម ការពារ​ថ្លើម​ពី​ជំងឺមហារីក និង​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ថ្លើម​)
​    ​- ផលិត​ប្លា​កែ​ត​ឈាម
​    ​- ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​
​    ​- ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ប្រឆាំង​ជំងឺ​ដូចជា គ្រុនចាញ់ គ្រុនឈាម និង មហារីក​
​    ​- ជួយ​ឱ្យ​រដូវ​មក​ទៀងទាត់​
​    ​- ប្រឆាំង​រលាក​ក្នុង​រាងកាយ​
​    ​- ជំរុញ​កម្រិត​ថាមពល​រាងកាយ​
​    ​- កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​
​    ​- ការពារ​សុខភាព​បេះដូង​
​    ​
​    ​* របៀប​ពិសា​ទឹក​ស្លឹក​ល្ហុង តាម ៣ របៀប​៖
​    ​១. បេះ​ស្លឹក​ល្ហុង ១ ក្តាប់ លាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត រួច​ពូត​យក​ទឹក ហើយ​ចាក់​វា​ចូលក្នុង​ទឹក​សុទ្ធ​មួយ​កែវ (២៥០ មិ​ល្លី​លីត្រ​) ហើយ​គ្រប​គម្រប​ឱ្យ​ជិត រក្សាទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក (​កន្លែង​អត់​កក​) រយៈពេល ៤ ទៅ ៥ ថ្ងៃ​។ បន្ទាប់មក ថ្ងៃទី ៦ សឹម​ផឹក​ឱ្យអស់​ក្រោយ​បាយ​ថ្ងៃត្រង់ (​ចំណាំ​៖ ពិសា​តែម្តង​ប៉ុណ្ណោះ នឹង​ជួយ​បន្សុទ្ធ​ជាតិពុល​ក្នុង​ថ្លើម​)​។
​    ​២. ដាំ​ស្លឹក​ល្ហុង ១០ ទង​ជាមួយ​ទឹក ២ លីត្រ​។ រួច​ស្រឹ​ត​យកតែ​ទឹក​មក​ផឹក​មួយ​កែវ ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ សល់​ប៉ុន្មាន​រក្សាទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​។
​    ​៣. លោកអ្នក​ក៏​អាច​ទំពារ​ស្លឹក​ល្ហុង​បន្តិចបន្តួច​ផងដែរ ប្រសិនបើ​លោកអ្នក​ចេះ​ពិសា​ស្លឹក​ល្ហុង​ទាំង​ឆៅ​៕ 
ប្រភព៖  Khmeread