ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

អាហារហាមដាច់ខាតមិនត្រូវទទួលទានជាមួយស៊ុតព្រោះអាចបាត់បង់ជីវិត



អាហារ​មួយចំនួន​ប្រសិន​ទទួលទាន​ជាមួយ​ស៊ុត​ធ្វើ​ឲ្យ​ថយចុះ​តម្លៃ​ជីវជាតិ និង​ថែមទាំង​បង្កើតជា​ជំងឺ​គ្រោះថ្នាក់​សម្រាប់​សុខភាព​របស់​អ្នក ។​ស៊ុត​ជា​អាហារ​មាន​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​វីតាមីន A,E.D,B1,B6,B12….​។ ក្រៅពីនេះ​នៅមាន​កាល់ស្យូម ,​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម , ដែក និង​ស័ង្កសី​។ ប្រភព​
ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​ស៊ីត និង​ប្រភេទ​អាស៊ីត​ចាំបាច់​សម្រាប់​ប្រព័ន្ធ​អង្គ​បដិបក្ខ ។ ដោយឡែក​ក្នុង​ផ្នែក​ស​នៃ​ស៊ុត មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ប្រឆាំង​ភាពចំណាស់ , បង្កើន​ថាមពល និង​កម្រិត​យឺត​យារ​សម្រាប់​សាច់ដុំ ។ សារជាតិ Lecithin ក្នុង​ស៊ុតមាន​ឥទ្ធិពល​ក្នុង​ដំណើរការ​រំលាយ​អាហារ , ជំនួយ​សកម្មភាព​រប​ស់​ថ្លើម , រារាំង​ហានិភ័យ​ត្រូវ​ស្ទះ​សរសៃឈាម​បង្កឡើង​ដោយ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល ។​
​ប៉ុន្តែ , មាន​អាហារ​មួយចំនួន​ដែល​មិនគួរ​ទទួលទាន​រួមជាមួយ​ស៊ុត​ព្រោះ​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព ។​

-​ទឹកតែ​
​គ្រប់គ្នា​ច្រើន​មាន​ទម្លាប់​ទទួលទាន​ទឹកតែ​ក្រោយពេល​បរិភោគ​ស៊ុត​ដើម្បី​ បន្ថយ​ក្លិន​ពិបាក​ទ្រាំ
ដោយ​មិនដឹងថា វា​គ្រោះថ្នាក់​បំផុត​សម្រាប់​សុខភាព ។ ព្រោះ​អាស៊ីត Tannic ក្នុង​ស្លឹក​តែ​និង​គួបផ្សំ​ជាមួយ​ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​ស៊ុត​បង្កើតជា​សារជាតិ​ ចម្រុះ​ពន្យឺត​សកម្មភាព​របស់​ជាតិ​រំអិល​ពោះវៀន , អូសបន្លាយ​ពេលវេលា​ស្តុក​លាមក​ក្នុង​ពោះវៀន​-​មូលហេតុ​បង្ក​ឲ្យ​ទល់លាមក , កើន​ហានិភ័យ​ស្តុក​សារជាតិ​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ឲ្យ​សរីរាង្គ ។​


-​ទឹក​សណ្តែក​
ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​ស៊ុត​នឹង​គួបផ្សំ​ជាមួយ trypsin ក្នុង​ទឹក​សណ្តែក​រារាំង​ដំណើរកា​រ​បំបែក​បំផ្លាញ និង​ស្រូបយក​ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​សរីរាង្គ ។​







-​ខួរ​ជ្រូក​
​ទទួលទាន​ស៊ុត​ជាមួយ​ខួរ​ជ្រូក និង​ធ្វើ​ឲ្យ​កើន​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​ក្នុង​ឈាម , ងាយ​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ទទួលទាន​ត្រូវ​លើសឈាម​ប្រ​ថុ​ត​ញ៉ុ​ច​បណ្តាល​ឲ្យ​បាត់បង់ ​ជីវិត ។





 -​សាច់​ក្ងាន , សាច់​ទន្សាយ​
​មិនត្រូវ​ទទួលទាន​សាច់​ក្ងាន , សាច់​ទន្សាយ​ជាមួយ​ស៊ុត ព្រោះ​នឹង​រំញោច​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​បង្ក​ការ​រាករូស ៕​


                                                                                      By:   http://ksn-news.com