ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

ម្រះជាបន្លែជួយបង្កើនប្រព័ន្ធការពារមេរោគក្នុងខ្លួន និងជាតិល្វីងអាចជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ


ម្រះ​ជា​បន្លែ​ម្យ៉ាង​មាន​ដើម​វល្លិ៍ឡើង​ទ្រើង​​មាន​ស្លឹក​ឆែកៗ​​ផ្លែ​មាន​ពក​រម៉ិង​រម៉ង់​​ ស្លឹក​​ ត្រួយ និង​ផ្លែ​មាន​រស​ជាតិ​ល្វីង ប្រើ​ការ​ជា​បន្លែ ឬ​ផ្លែ​​ប្រើ​ជា​អន្លក់​ក៏​បាន ។ ​ម្រះ​មាន​ឈ្មោះ​ផ្សេង​ៗ​មាន​ម្រះ​ទេស ​ម្រះភ្លុកជាដើម ។ ​ផ្លែ​ម្រះ​ខ្លី​ចាស់​​មាន​ពណ៌​បៃតង នៅពេល​​ស្រគាល​​មាន​ពណ៌​លឿង​លាយ​ក្រហម ។

ចំពោះ​អ្នក​​ដែល​មិន​ចូល​ចិត្ត​រស​ជាតិ​​ល្វីង​របស់​វា គេមាន​វិធី​កាត់​បន្ថយ​ភាព​ល្វីង​តាម​រយៈ​​ការ​ដាំទឹក​ឱ្យ​ពុះ​​ បង់​អំបិល​​ប្រហែល​១​ស្លាប​ព្រា ឬ​មួយ​ក្តាប់​​ បន្ទាប់​​មក​ដាក់​ម្រះ​ចូល​​ស្រុស​មួយ​សន្ទុះ​រួច​ស្រង់ចេញ​វិញ ​ពេល​នោះ​រស​​ជាតិ​ល្វីង​របស់​វា​នឹង​​ថយ​ចុះ​ និង​រក្សា​ពណ៌​បៃតង​ស្រស់​នៅដដែល ។ ក្រៅពី​ធ្វើ​បន្លែ​ ផ្លែ​ម្រះ​គេអាច​យក​វា​ញាត់​​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​រួចដាក់​ស្ងោរ ឬ​ឆា​ជា​មួយ​​សាច់​ជ្រូក​លាយ​ស៊ុត​ទទួល​ទាន​មាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសា។

​គួរ​បញ្ជាក់ថា ​នៅក្នុង​ម្រះ​មាន​សារ​ធាតុ​​ល្វីង​សម្រាប់​ជួយ​រំលាយ​អាហារ​​ និងជួយ​ឱ្យ​​មាន​ការ​ទទួល​ទាន​អាហារ​​បាន​កាន់​តែ​ច្រើន ។ ​លើស​ពី​នេះ ក៏​​នៅ​មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​​​ដល់​ប្រព័ន្ធ​​ការ​ពារ​មេ​រោគ​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​ផងដែរ ៕ 

By: kohsantepheapdaily