ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

គុណប្រយោជន៍រុក្ខជាតិមមាញ


មមាញជាប្រភេទរុក្ខជាតិម្យ៉ាងដែលភាគច្រើនមានដុះនៅក្នុងខែវស្សា លើទីវាលដែល​ មិនសូវសំបូរស្មៅ និងគ្មានរុក្ខជាតិផ្សេងៗ ។ ប្រជាកសិករមិននិយមដាំវាទេ ព្រោះវាសំបូរ និង ងាយដុះនៅរដូវវស្សា ។

មមាញយើងតែងតែសង្កេតឃើញមានដុះបីប្រភេទនៅក្នុងព្រះរាជណាចក្រកម្ពុជាយើង

១-មមាញខ្មោច: មានដើមរឹង មានក្លិនក្រពុលខ្លាំង ប៉ុន្តែគេអាចយកវាទៅហាលអោយ ស្ងួតយកមកដាំជាមួយទឹកពុះឆ្អិន ទទួលទានដើម្បីបញ្ចុះកំដៅក្នុងខ្លួន ។

២-មមាញ(កូនកាត់): អ្នកខ្លះហៅថាមមាញព្រៃ  មមាញប្រភេទនេះវាកើតចេញពីការ​បង្កាត់ពូជរវាងមមាញខ្មោច និងមមាញធម្មតា(មមាញសំរាប់ជ្រក់) ។ មមាញកូនកាត់នេះ ដើមរបស់វារឹងជាងមមាញធម្មតា តែទន់ជាងមមាញខ្មោច ហើយគេក៏អាចយកវាទៅជ្រក់ បានដែរ ថ្បិតតែវាមានខ្លិនក្រពុលបន្តិច ។

៣-មមាញ(សំរាប់ជ្រក់): មមាញប្រភេទនេះ អ្នកខ្លះហៅថាមមាញស្រុក រឺ មមាញជ្រក់ ។ ជាធម្មតា មុនយកវាទៅជ្រក់ គេយកវាទៅហាលឲ្យស្រពាប់ខ្លាំង ស្ទើរតែស្ងួតជាតិទឹកក្នុងដើម ទាំងស្រុង ទើបគេយកវាជ្រក់តាមតម្រូវការ អ្នកខ្លះជ្រក់លាយជាមួយបន្លែផ្សេងៗ ដូចជា មើម ខ្ទឹមស សណែ្តកបណ្តុះ ម្ទេសប្លោក ។ល។  ឯអ្នកខ្លះជ្រក់មិនបាច់លាយបន្លែអ្វីទាំងអស់ ។

មមាញជ្រក់ពិតណាស់ប្រសិនអ្នកពូកែជ្រក់វា  វានឹងផ្តល់ឱជារសឆ្ងាញ់ពិសា ប្រសិនហូប វាជាមួយត្រីអាំង ។