ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

គុណប្រយោជន៍ ៧ ចំណុចនៃការញ៉ាំផ្លែប៉ោម ជាប្រចាំ


អស់​ជា​ច្រើន​សតវត្ស​រ៍មក​ហើយ ផ្លែប៉ោម គឺ​ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​បំផុត ព្រោះ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតករ ហ្វ្លេវ៉ាណយ និង​ប៉ូលីភេណូល ដែល​ដើរ​តួនាទីយ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​រាង​កាយ។
ការ​សិក្សា​បាន​បង្ហាញ​ថា ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែប៉ោម​មួ​យខាំ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ អាច​ឲ្យ​អ្នក​ទទួល​បាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតករដ៏​មានប្រសិទ្ធភាព រួម​ទាំង​​វីតាមីន C ​ប្រមាណ ១៥០០ មិល្លីក្រាមឯណោះ។
ដោយ​សារ​ផ្លែ​ប៉ោម​មាន​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ រ៉ែ និង​វីតាមីន​ចម្រុះ​ដ៏​ច្រើន វា​ពិត​ជា​អាហារ​ល្អ​ ដើម្បី​បំប៉ន​សុខភាព​ឈាម។
ផ្លែប៉ោម សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​អាស៊ីត​មាន​ប្រយោជន៍​ ដែល​សម្រួល​អវយវៈ​ថ្លើម​ក្នុង​ការ​លាង​សម្អាត​ជាតិ​ពុល និង​ការ​រំលាយ​អាហារ។
ទឹក​ខ្មេះ​ដែល​ចម្រាញ់​ចេញ​ពី​ជាតិ​ជូរ​របស់​ផ្លែ​ប៉ោម អាច​ការពារ​ការ​កកើត​នៃ​កករ​ក្នុង​តម្រង​នោម ដែល​បង្ក​ទៅ​ជា​ដុំ​ក្រួស។
សំបក​ផ្លែប៉ោម​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ ដែល​អាច​លាង​ជម្រះ​ជាតិ​ពុល​នៅ​ក្នុង​ឈាម និង​រក្សា​ប្រូតេអីុន​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ។
ការ​ទទួល​ទាន​ផ្លែ​ប៉ោម​រាល់​ថ្ងៃ ក៏​អាច​ជួយ​បន្ទាប​ជាតិ​កូលេស្តេរ៉ូល និង​កាត់​បន្ថយ​រោគ​ស្បែក​នានា​ផង​ដែរ៕

By:  khmer.phnompenhpost