Posted by Cambodia IDS on Tuesday, May 25, 2010 Under: Health and Life
ពោតលីង (Popcorn) ៖ ក្លិន និងសារធាតុស្អិតរបស់ ពោតលីងជំរុញឱ្យ មានភាពសប្បាយរីករាយនៅពេល អ្នកញ៉ាំវា។ អ្នកជំនាញជាច្រើនបាន និយាយថា ពោត ជាធញ្ញជាតិមួយប្រភេទ ដែលធ្វើឱ្យអ្នកមានផ្ទៃមុខ ស្រស់ថ្លា។

លោក
ដេប្រា វ៉តធ័រហាវ (Debra
Water House) មាន ប្រសាសន៍ថា ម្ហូបអាហារ ដែលសំបូរជាតិ
កាបូអ៊ីដ្រាត (Cabohydrate) បានធ្វើ
ឱ្យអារម្មណ៍របស់អ្នកស្រស់ ស្រាយ និងមានស្នាមញញឹមជានិច្ច។
- ចេក ៖ វាជាផ្លែឈើសំបូរទៅដោយ វីតាមីន B ៦ ដែល
ជំនួយដល់ ខួរក្បាល ហើយចេកក៏សំបូរជាតិប៉ូតាស្យូម វីតាមីន C និងកាកសរសៃ (Fiber) ផងដែរ។ វាជាអាហារ
ដែលគេចូលចិត្តញ៉ាំស្ទើរតែពាសពេញ
ពិភពលោកជាពិសេសនៅតំបន់ត្រូពិចនាបច្ចុប្បន្ននេះ។
-ទឹក ៖ ជាសារធាតុសំខាន់បំផុតសម្រាប់តម្រូវការរាងកាយរបស់ មនុស្ស។
ក្រុមវេជ្ជបណ្ឌិតបាន ផ្ដល់អនុសាសន៍ថា ការញ៉ាំទឹកពី៦ ទៅ៨កែវ
ក្នុងមួយថ្ងៃវាអាចជួយឱ្យមានសុខភាពល្អ។
- ត្រីសាម៉ុង (Salmon) ៖ ជាត្រីមួយប្រភេទ
ដែលសំបូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនផ្សេងៗ ជាច្រើនមុខ។ ការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា
អ្នកដែលញ៉ាំត្រីសាម៉ុង មានការភ្លេចភ្លាំងតិច និងមិនសូវមាន
ជំងឺថប់អារម្មណ៍ឡើយ៕