ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

អត្ថប្រយោជន៍នៃអាហារពេលព្រឹក


តើ​លោកអ្នក​យល់​ឃើញ​យ៉ាង​ណា​ចំ​ពោះ​ការ​ទទួល​ទាន​អាហារ​ពេល​ព្រឹក ? តើ​វា​ជះ​ឥទ្ធិពល​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ដំណើរ​ការ​របស់​ខួរ​ក្បាល​ដែរ​​ឬទេ ?

ខួរក្បាល​របស់​មនុស្ស​ធ្វើដំណើរ​ការ​បាន​ដោយ​ពឹង​ផ្អែក​ទៅ​លើ​ ក្លុយកូស (ជាតិ​ស្ករ​ដែល​បាន​មក​ពី​ការ​សំ​យោគ​មេ​តាប៉ូលីស​នៃ​អាហារ) ដែល​សំខាន់​សំ​រាប់​សកម្ម​ភាព​ផ្សេងៗដូច​ជា ការ​គិត និយាយ ដើរ អាន និង​ការ​ចាប់​យក​វត្ថុ​ផ្សេងៗ ហើយ​ក្លុយកូស​ធ្វើ​ឱ្យ​រាងកាយ​មាន​ថាមពល​គ្រប់​គ្រាន់​ ។ ចំណែក​មេ​តាប៉ូលីស​ប្រព្រឹត្ត​ទៅ​បាន​លុះ​ត្រា​តែ​មាន​ជាតិ​អាហារ​នៅ​ក្នុង​ក្រពះ ។

ប្រសិនបើ​លោក​អ្នក​ព្យាយាម​បង្អត់​អាហារ​ពេល​ព្រឹក​ ហើយ​រងចាំ​រហូតដល់​ថ្ងៃត្រង់​ នេះ​មាន​ន័យថា​ លោក​អ្នក​កំពុង​បង្អត់​ប្រព័ន្ធសរីរាង្គ​របស់លោក​អ្នក​ក្នុងរយៈពេលជាង​១០ម៉ោង ។ ​លោក​អ្នក​កំពុង​បង្ខំ​ឲ្យខូរក្បាល​របស់​លោកអ្នក​ធ្វើ​ការ​ដោយ​គ្មាន​អ្វី​ទ្រទ្រង់​ទាល់​តែ​សោះ ។ ការបង្អត់​អាហារ​ដល់​ខួរក្បាល​របស់​លោក​អ្នក​បែប​នេះ​​នឹង​បណ្តាល​ឲ្យខួរ​ក្បាល​​ចុះទន់​ខ្សោយ​​ក្នុង​ការ​គិត ការ​ដោះ​ស្រាយ​បញ្ហា ការ​ចង​ចាំ និង​ការ​រំលឹក​ឡើង​វិញ​ជាដើម ។

មនុស្ស​មួយ​ចំនួន​​​យល់​ច្រលំថា ការ​បង្អត់​អាហារ​ពេល​ព្រឹក​នឹង​ធ្វើឲ្យ​ពួកគេ​ស្រក​ទំងន់ ប៉ុន្តែ​តាម​ពិតទៅ​វាកាន់​តែ​ធ្វើ​ឲ្យកើន​ទំងន់​ទៅវិញទេ​ដោយ​សារ​តែ​វានឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​ងាប់​កោសិកា​ខួរក្បាល​មួយ​ចំនួន​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​ព្យាយាម​បញ្ជា​ខួរក្បាល ។ បន្ទាប់​មក​ជាតិ​ខ្លាញ់នឹង​កាន់​តែកើន​នៅ​ក្នុង​សារ​ពាង្គកាយ​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​​លោកអ្នក​មិន​អាច​ស្រក​ទំងន់​​បាន ៕

By:  soursdei