
ផ្សិតអាចជួយដល់សុខភាព
របស់មនុស្សយើង បានដល់ទៅ ៥យ៉ាងដ៏សំខាន់មាន
- ការជួយកម្រិតបាន
នូវកូឡេស្ដេរ៉ូល
មិនមានអ្វីដែលជារឿង អាថ៌កំបាំងនោះទេ ដោយសារតែជាតិខ្លាញ់ (កូឡេស្ដេរ៉ូល) នៅក្នុងខ្លួន ច្រើនពេកវាតែងតែ បង្ករាល់បញ្ហា ចំពោះសុខភាព។ ដូច្នេះផ្សិតពិតជាអាចជួយ ធ្វើឱ្យកម្រិតកូឡេស្ដេ រ៉ូល នៅក្នុងឈាមធ្លាក់ចុះមកកាន់ តែទាបបានគឺអាច នៅសល់តែត្រឹម កម្រិត១២ភាគរយតែ ប៉ុណ្ណោះ។ រាល់ការបន្ថែមឬជ្រើស យកអាហារដែលផ្សំ អំពីផ្សិត មកក្នុងអាហារពេល របស់អ្នកគឺជា ជម្រើសដ៏ល្អប្រកបដោយ អត្ថប្រយោជន៍នោះ ហើយ។
មិនមានអ្វីដែលជារឿង អាថ៌កំបាំងនោះទេ ដោយសារតែជាតិខ្លាញ់ (កូឡេស្ដេរ៉ូល) នៅក្នុងខ្លួន ច្រើនពេកវាតែងតែ បង្ករាល់បញ្ហា ចំពោះសុខភាព។ ដូច្នេះផ្សិតពិតជាអាចជួយ ធ្វើឱ្យកម្រិតកូឡេស្ដេ រ៉ូល នៅក្នុងឈាមធ្លាក់ចុះមកកាន់ តែទាបបានគឺអាច នៅសល់តែត្រឹម កម្រិត១២ភាគរយតែ ប៉ុណ្ណោះ។ រាល់ការបន្ថែមឬជ្រើស យកអាហារដែលផ្សំ អំពីផ្សិត មកក្នុងអាហារពេល របស់អ្នកគឺជា ជម្រើសដ៏ល្អប្រកបដោយ អត្ថប្រយោជន៍នោះ ហើយ។
- ជួយធ្វើឱ្យសម្ពាធ ឈាមធ្លាក់ចុះ
នេះជាព័ត៌មានដ៏សំខាន់ណាស់ ប្រសិនបើអ្នកកើត អាការលើសសម្ពាធឈាម។ ដោយសារតែ អាហារចំអិនមានជាតិ ផ្សិតនោះប្រាកដជាអ្នក ទទួលបានជាតិរ៉ែ Potassium យ៉ាងគ្រប់គ្រាន់ជាមួយ នឹងការកាត់បន្ថយជាតិប្រៃ។ ដូច្នេះពិតជាជួយ ធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមធ្លាក់ចុះ។
នេះជាព័ត៌មានដ៏សំខាន់ណាស់ ប្រសិនបើអ្នកកើត អាការលើសសម្ពាធឈាម។ ដោយសារតែ អាហារចំអិនមានជាតិ ផ្សិតនោះប្រាកដជាអ្នក ទទួលបានជាតិរ៉ែ Potassium យ៉ាងគ្រប់គ្រាន់ជាមួយ នឹងការកាត់បន្ថយជាតិប្រៃ។ ដូច្នេះពិតជាជួយ ធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមធ្លាក់ចុះ។
-បរិភោគអាហារចំអិនដោយផ្សិតជួយ កំចាត់បាក់តេរី និងវីរុស
ប្រាកដហើយថា នៅរដូវរងាដែលនឹងឈាន ចូលមកដល់មិនជាយូរ ប៉ុន្មានទៀតនោះ អាការ គ្រុនរងា ផ្ដាសាយនឹង ស្វាគមន៍ចំពោះមនុស្ស ផងទាំងឡាយជាក់ជាមិនខានទេ។ ដូច្នេះការបរិភោគ អាហារផ្សិតពិតជា ជួយដល់អ្នកដើម្បី ចៀសផុតពី អាការទាំងឡាយនេះ។
ប្រាកដហើយថា នៅរដូវរងាដែលនឹងឈាន ចូលមកដល់មិនជាយូរ ប៉ុន្មានទៀតនោះ អាការ គ្រុនរងា ផ្ដាសាយនឹង ស្វាគមន៍ចំពោះមនុស្ស ផងទាំងឡាយជាក់ជាមិនខានទេ។ ដូច្នេះការបរិភោគ អាហារផ្សិតពិតជា ជួយដល់អ្នកដើម្បី ចៀសផុតពី អាការទាំងឡាយនេះ។
- បរិភោគផ្សិតឱ្យកាន់តែ ច្រើនពិតជាជួយ បញ្ចៀសបាន នូវជំងឺមហារីក
បរិភោគផ្សិតជាការបង្ការ បាននូវជំងឺមហារីក ពិសេសគឺការទប់ស្កាត់ បាននូវជំងឺដ៏សាហាវនេះ ដោយសារតែ ការបរិភោគផ្សិតប្រៀបបាន នឹងការជួយព្យាបាល រោគមហារីកដោយគីមី (Chemotherapy) ។
បរិភោគផ្សិតជាការបង្ការ បាននូវជំងឺមហារីក ពិសេសគឺការទប់ស្កាត់ បាននូវជំងឺដ៏សាហាវនេះ ដោយសារតែ ការបរិភោគផ្សិតប្រៀបបាន នឹងការជួយព្យាបាល រោគមហារីកដោយគីមី (Chemotherapy) ។
- ការបរិភោគផ្សិតពិត ជាជួយបង្កើនដល់ សុខភាពឆ្អឹង
ផ្សិតគឺជាប្រភេទអាហារ ខុសប្លែកពីសាច់ សត្វដោយក្នុង ករណីតែមួយជាមួយនោះ ផងដែរ គឺការផ្ដល់នូវ ជីវជាតិ វីតាមីន D។ ផ្សិតជាមួយនឹងវីតាមីន D ពិតជាអាចជួយ បានដល់ស្ដ្រីទាំងឡាយ ពេលឈានដល់វ័យ អស់រដូវប្រចាំខែ (Postmenopausal Women) ដើម្បីការទប់ស្កាត់ជាមួយ នឹងករណីកើតជំងឺ ពុកឆ្អឹង ។ បរិភោគផ្សិតជាវីធីល្អ មួយចំពោះស្រីទាំង ឡាយ ដែលមិនអាចពិសា ទឹកដោះគោបាន ដើម្បី ទទួលយកវីតាមីន D៕
By: Kqube
ផ្សិតគឺជាប្រភេទអាហារ ខុសប្លែកពីសាច់ សត្វដោយក្នុង ករណីតែមួយជាមួយនោះ ផងដែរ គឺការផ្ដល់នូវ ជីវជាតិ វីតាមីន D។ ផ្សិតជាមួយនឹងវីតាមីន D ពិតជាអាចជួយ បានដល់ស្ដ្រីទាំងឡាយ ពេលឈានដល់វ័យ អស់រដូវប្រចាំខែ (Postmenopausal Women) ដើម្បីការទប់ស្កាត់ជាមួយ នឹងករណីកើតជំងឺ ពុកឆ្អឹង ។ បរិភោគផ្សិតជាវីធីល្អ មួយចំពោះស្រីទាំង ឡាយ ដែលមិនអាចពិសា ទឹកដោះគោបាន ដើម្បី ទទួលយកវីតាមីន D៕