ស្វែងរកអត្ថបទចាស់ៗខាងក្រោម (វាយ Font: Khmer Unicode)

ខ្ទឹមសកាត់បន្ថយការប្រឈមពីការកើនមានជម្ងឺមហារីកសួតពាក់កណ្តាល



ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ថ្មី​មួយ​បានបង្ហាញ​ថា ការ​ទទួលទាន​ខ្ទឹមស​ចំនួន​ពីរ​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​អាច​កាត់បន្ថយ​អត្រា​ កើត​មាន​ជម្ងឺ​មហារីក​សួត​បាន​ប្រហែល​ពាក់កណ្តាល​។​

​ការ​សិក្សា​ដែល ​ត្រូវបាន​ធ្វើឡើង​នៅ​ប្រទេស​ចិន បាន​រកឃើញថា​មនុស្សពេញវ័យ​ដែល​តែងតែ​ទទួល​ទាន​ខ្ទឹមស​ឆៅ​ជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​ អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​ពួកគេ ប្រឈម​នឹង​ការ​កើត​មាន​ជម្ងឺ មហារីក​សួត ៤៤​ភាគរយ​ទាប​ជាង​អ្នក​ដែល​មិន​ទទួលទាន​។​

ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ ក៏​បាន​រកឃើញ​ផងដែរ​ថា ខ្ទឹមស​ក៏​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ការកើតមាន​ជម្ងឺមហារីក​សួត​ប្រមាណ​ ៣០​ភាគរយ​ផងដែរ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ជក់បារី​។ ការជក់បារី ត្រូវបាន គេ​គិត​ថា មាន​បង្ក​ឱ្យ​មាន​ការកើត​ជម្ងឺមហារីក​សួត​យ៉ាងហោចណាស់ ៨០​ភាគរយ​ក្នុងចំណោម កត្តា​បង្ក​ទាំងអស់ ហើយ​មាន​តែ​មនុស្ស​ម្នាក់​ក្នុងចំណោម​ដប់​នាក់ គឺអាច​នៅ​រស់​នៅក្នុង​រយៈពេល​ប្រាំ​ឆ្នាំ បន្ទាប់ពី​កើតមាន​ជម្ងឺមហារីក​សួត​។​

​ការសិក្សា​ពី​មុន​មក ក៏​បាន​បង្ហាញថា ខ្ទឹមស​អាច​ការពារ​សួត​ប្រឆាំងនឹង​ជម្ងឺ​មួយ​ចំនួន​ទៀត ផងដែរ ដូចជា ជម្ងឺមហារីក​ពោះវៀន​។​
​    ​
លទ្ធផល​នៃ​ការសិក្សា​ទៅលើ​អ្នក​ជម្ងឺមហារីក​សួត​ចំនួន ១.៤២៤​នាក់​ប្រៀប​ជាមួយនឹង មនុស្ស​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​ចំនួន ៤.៥០០​នាក់ ដែល​ត្រូវបាន​ចុះ​នៅ​ក្នុង​ទិន្នានុប្បវត្តិ​ការសិក្សា ស្រាវជ្រាវ​ពី​ការការពារ​ជម្ងឺមហារីក (Cancer Prevention Research) បានបង្ហាញ​ថា អ្នក​ដែល ទទួលទាន​ខ្ទឹមស​យ៉ាងហោច​ណាស់​ពីរដង​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍ មាន​ទំនោរ​តិច​ក្នុង​ការ​កើត​មាន​ជម្ងឺ មហារីក​សួត ទោះបី​ពួកគេ​ជក់បារី ឬ​ប្រឈម​ជាមួយនឹង​ផ្សែង​ចេញពី​ប្រេងឆា​ក៏ដោយ​៕

                                                                                                By: cen