១.
គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន
រុក្ខជាតិដែលឆាប់ដុះ
លូតលាស់ប្រភេទនេះងាយនឹងស្រូបយកជាតិដែកណាស់ បើសិនជាវាដាំលើដីដែលមានជាតិដែក
ហើយការដែលមានផ្ទុកជាតិដែកច្រើនពេកក្នុងខ្លួនមនុស្សអាចបង្កជា ជំងឺមហារីកសួតបាន
។
២.
ស្ករកៅស៊ូ
ទោះបីជាស្ករកៅស៊ូត្រូវបានផលិតឡើង
ដោយគ្មានជាតិពុលក្ដី ប៉ុន្តែសារធាតុដែលមានក្នុងស្ករកៅស៊ូដូចជា aspartame និង titanium
dioxide អាចបង្កជាជំងឺមហារីកបាន ។
៣.
ប៊ីចេង (MSG)
ប៊ីចេងជាភាសាអង់គ្លេសហៅថា Monosodium Glutamate ប៉ុន្តែមនុស្សជាច្រើនស្គាល់វាត្រឹមជា
MSG តែប៉ុណ្ណោះ ដោយវាត្រូវបានគេប្រើក្នុងឧស្សាហកម្មចំណីអាហារជាទូទៅដើម្បី
ជំរុញឲ្យអាហារមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងមុន ប៉ុន្តែបើបរិភោគវារាល់ថ្ងៃ ឬក្នុងបរិមាណច្រើន
វាអាចធ្វើឲ្យយើងធ្លាក់ខ្លួនឈឺធ្ងន់នៅថ្ងៃណាមួយ ។
៤.
ថ្លើមជ្រូក

៥.
មីសួ
ជាតិគីមីឈ្មោះAlum ដែលគេប្រើដើម្បីធ្វើមីសួនេះអាចជាមូលហេតុដែលបង្កជាជំងឺមហារីកសុដន់
និងជំងឺបាត់ការចងចាំ ។
៦.
បន្លែត្រាំ ឬជ្រក់

៧.
ទឹកផ្លែឈើដប
ទឹកផ្លែឈើដប
និងកំប៉ុងភាគច្រើនសម្បូរទៅដោយជាតិស្ករខ្ពស់
ប៉ុន្តែមនុស្សជាច្រើនតែងមើលរំលងរឿងមួយនេះ ។
៨.
ពងទាខ្មៅ

៩.
តៅហ៊ូត្រាំ
តៅហ៊ូប្រភេទនេះមានផ្ទុកមេរោគច្រើនណាស់
ដូច្នេះហើយអ្នកបរិភោគវាក៏គ្រោះថ្នាក់ណាស់ដែរ ។
១០.
នំឆាខ្វៃ
នំឆាខ្វៃជាប្រភេទអាហារដែលគេប្រើ
ខ្លាញ់ច្រើនសម្រាប់បំពង ហើយអាហារប្រភេទនេះត្រូវបានគេឲ្យដឹងថា អាចបង្កជាជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតបាន
។